"Самом себи" – скулптуре Радоша Антонијевића у Краљеву

Радови Радоша Антонијевића настали у протеклих петнаест година на изложби "Самом себи" у галерији Народног музеја у Краљеву. Његове скулптуре музејска саветница описује као ментална варничења која и публику изазивају на размишљање.

У галерији Народног музеја у Краљеву отворена је изложба необичног назива – "Самом себи".

Упркос називу, поставка радова Радоша Антонијевића насталих у протеклих петнаест година, намењена је свима који желе да виде један од најупечатљивијих ауторских опуса српских скулптора.

"Отуда су његове скулптуре уствари та ментална варничења која и публику изазивају на размишљање, пре свега o оној теми – постоје ли вечне истине и да ли су оне једино могуће само када се конституишу и никада више", објашњава музејска саветница Сузана Новчић.

"Оно што је мене првенствено определило да се бавим овом врстом скулпторских истраживања је заправо свакодневно искуство у коме се ми сусрећемо са различитим формама тродимензионалног представљања", каже Радош Антонијевић.

Ово потврђује и интересовање посетилаца за изложена Антонијевићева дела која привлаче пажњу управо због тога што се налазе на граници између скулптуре, објекта, инсталације и готовог предмета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво