Упркос хладноћи ради се на Коридору 10 код Пирота

Упркос ниским температурама почетком месеца, радови на изградњи ауто-пута на Коридору 10 нису прекидани. Ради се на краку од Ниша до границе са Бугарском чија је вредност око 500 милиона евра.

У тунелу Сарлах на улазу у Пирот радови нису прекидани ни на минус 10 степени. Релативно топла зима омогућила је да грађевинска сезона траје целе године. Пошто су у питању физички напорни послови, у јавном предузећу Коридори Србије кажу да су водили рачуна о заштити здравља радника.

Радник Бобан Живадиновић каже да су радили искључиво у тунелу: "Затворили смо тунел због промаје, и било је подношљиво. На минус 20 увек је хладно, али мора да се ради."
"У току је сређивање канала у тунелу, поплочавање и стављање изолације за цеви за воду. Напорно је", додаје радник Божидар Живковић.

Од Ниша до границе са Бугарском изграђено је 86 мостова и 5 тунела. Од 87 километара ауто пута на источном краку Коридора 10, у току су завршни радови на последњој трећини.

„Градилишта су већ оживела, значајно је повећан број ангажоване грађевинске механизације и број радника", каже шеф пројекта "Исток" Душан Мијук. "У току ове грађевинске сезоне планирамо да завршимо све преостале радове на деоници Банцарево-Црвена Река, радове на завршетку 4,3 километра на деоници Станичење - Пирот и имамо нешто радова на обилазници Димитровград.

Овде на Коридору 10 код Пирота у току је изградња последњих километара ауто пута. Планирано је да ови радови буду завршени до краја маја. То значи да ће нови и модеран ауто пут бити спреман за туристичку сезону и три милиона транзитних путника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво