Велико интересовање туриста за Луковску и Пролом бању

И ове године много је заинтересованих за боравак у Пролом и Луковској бањи, уз ваучере које за одмор у нашој земљи дели Влада Србије. Осим хотела, велико је интресовање за приватни смештај, посебно у Луковској бањи, где свако домаћинство нуди боравак и лепо живи од издавања соба.

 Јеленко Јовановић из Луковске бање, као и многи мештани овог села смештеног на источној падини Копаоника, размишљао је да оде у град. Изградња хотела и све већа потражња за бањом која лежи на 37 топлих извора, пружили су му шансу да у родном месту покуша да опстане. 2009. почео је да издаје 8 лежајева, данас има 22 хиљаде ноћења годишње.

„Свака соба има купатило, телевизор, кухињу. Цена је до 6 евра по особи. Долазе нам гости из Војводине, Београда, али и Русије", каже Јеленко Јовановић из Луковске бање.

Гости који се одлуче да бораве у приватном смештају чине то најпре из економских разлога.

„За нас незапослене хотели су скупи, а приватни смештај је врло леп, задовољан сам. Предност је и то што се користи домаћа храна,од састојака произведених на овом подручју", наглашава Небојша Вуксановић из Београда.

Гостољубивост и домаћински однос према госту,уз лековита својства бање, разлог су, тврде овде, што је последњих година, од када Влада Републике Србије издаје ваучере за боравак у Србији, интересовање за ову бању највеће.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво