Ниш: И наставници у школским униформама

Основна школа Радоје Домановић из Ниша овогодишњи је добитник Светосавске награде али су две ствари по којима је школа јединствена у Србији - у тој школи наставници од јуче носе униформе а цела школа је зона у којој је забрањена употреба мобилних телефона још од 1. септембра.

Радници, у слободно време, креатори наставничких униформа, чију израду су сами платили. Желели су да дају пример својим ђацима.

Директорка школе Душица Тричковић сматра да су униформа и детаљи на њој одлика заједништва и припадност колетиву.

"Школа је најзначајнија државна институција и треба да има своје обележје, да има свој грб да има своју боју, а тегет је боја поверења, и на тај начин у ствари шаљемо поруку свима и врачамо поверење у школу у образовање и у просветне раднике", каже Душица тричковић, директорка Основне школе „Радоје Домановић".

Наставничке униформе су новина којој су се ученици обрадовали за разлику од друге новине уведене још 1. септемрба - наиме, у целој школи забрањена је употреба мобилних телефона.

„Јесте било тешко, ја сам искрено била тај случај који некако није могао без мобилних телефона и баш ме једном директорка срела са мобилним телефоном и добила сам опомену, и од тог догађаја то више не понављам", каже Наталија Стефановић, ученица осног разреда.

"Сви користе свакодневно данас и одрасли тако да нам је у почетку било тешко, али смо се временом навикли. Сада је боље зато што имамо бољу комуникацију међу нама у разреду у генерацији", објашњава њен вршњак Милош Тодоровић.

Радоје Домановић чије име носи ова школа био би поносан на повећеност запослених и успехе деце, али пре свега на начине на који све то ова школа постиже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво