Асфалтирање сеоских путева у Општини Коцељева

Општина Коцељева ове године, уз помоћ Владе Србије, инвестирала је у изградњу путева око 200 милиона динара. И поред зимских услова, ових дана у току је асфалтирање сеоских путева а започета је и изградња обалоутврде реке Тамнаве.

Мештани Протића мале у Брдарици, први пут у историји села имају асфалтни пут. Сваки дан без падавина, путари користе да доврше деоницу дугу девет километра која селу обезбеђује боље услове за живот и најкраћи пут преко Дебрца и Обреновца до Београда.

Становници села задовољни, иду, кажу боље и лакше. 

"До сад смо живели тешко, није било асфалта, каљави смо излазили на пут, ово значи много за село, за све", објашњава један мештанин. 

За асфалтирање ове некатегорисане трасе, као и пута у Свилеуви, из скромног буџета општине Коцељева, издвојено је шест милиона динара.

"Ових дана треба да почну радови у Месној заједници Градојевић, односно асфалтирање дела пута до школе. Једина школа до које није дошао асфалт у нашој општини је школа у Градојевићу, тако да ћемо до краја године, ако послуже временски услови, урадити и ту деоницу пута", истиче председник општине Коцељева Душан Илинчић.

У путеве Посавотамнаве, ове године уложено је око 200 милиона динара, а радови би, ако дозволе временске прилике, требало да буду завшени до краја месеца. 

За који дан биће настављени и радови на изградњи обалоутврде реке Тамнаве који су застали због расквашеног земљишта. Када се радови заврше, обе стране обале, биће више за један метар, како би се насеље заштитило од високих вода и поплаве, као оне из маја 2014. године. 

Пројекат санације дела корита Тамнаве у регулисаном току финансира Влада Србије у износу од 14 милиона динара а рок за окончање посла је 90 дана.

број коментара 0 пошаљи коментар