Хероји са Кошара обишли своје саборце

Удружење Хероји са Кошара, кога чине бивши официри, војници и резервисти који су током 1999. године преживели ратни пакао на граници са Албанијом обишли су своје саборце, али и гроб друга који је погинуо бранећи своју отаџбину Србију.

Иако је прошло 18 година од ратних дешавања оставила су последице на Зорана Гогића, хероја са Кошара који због лошег здравственог стања борави у Герантолошком центру у Новом Пазару.

"Имао сам 18 година када сам био у окружењу, значи њих педесет а нас десет. Они су пуцали мораш да будеш ту", каже Зоран Гогић, херој са Кошара.

Ратни пакао на Кошарама преживео је и Милош Јовановић, који је ангажовањем добрих људи добио свој нови дом.

"Свима се захваљујем, Хиду и свим донаторима и војним овим што су помогли и свима пуно хвала", каже Милош Јовановић, село Тростице код Новог Пазара.

Лекари на Војно-медицинској академији у Београду залечили су болести које је задобио ратујући.

"Оно што сваки припадник херојске 125 моторизоване бригаде носи, а то је 96 рана за својим мртвим херојима која је Херојска 125 дала у одбрани отаџбине, а исто они који су на Кошарама дали свој допринос и налазе се међу живима носе 108 рана херојски датих на олатар отаџбине хероја који су на Кошарама спасавали отаџбину", каже пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара.

Насер Вуцељ је имао само 19 година када је као војник југословенске армије изгубио живот на бранику своје отаџбине.

"Дружили смо се проводили време заједно ишли на обуку и враћали се са обуке и дошао је тај моменат када смо кренули заједно у прекоманду почетком марта 1999. године", каже Неџад Билаловић, Насеров ратни друг са Кошара.

На гроб свог друга Насера Вуцеља припадници 125 моторизоване бригаде положили су цвеће.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво