Шапчани сами бирају шта ће финансирати

Почетком децембра, на подручју града Шапца биће одржани избори, али на гласачким листићима неће бити имена политичара. Становници села и приградских насеља, први пут у Србији, одлучиваће о предлозима за трошење новца од пореза на имовину који је враћен у касе Месних заједница.

Уместо Скупштине или  Градског већа грађани сами и предлажу и одлучују. Новац од пореза на имовину, остаће у местима у којима је прикупљен. Становници 24 Месне заједнице, одлучиваће на који начин желе да потроше 35 милиона динара. На адресу Градске управе, стигли су бројни предлози.

"У селу Дреновац донето је пет предлога, од равнања атарских путева до опремање учионице у школи. Сматрам да нико не може боље да зна шта мучи село и шта би требало урадити у селу као људи који у њему живе", каже Никола Бурмазевић из Дреновца.

У Табановићу је прикупљено највише средстава од пореза на имовину. Председник Месне заједнице Милан Ивановић каже да на рачуну има нешто више од два милиона и 700 хиљада динара и да ће већина новца бити усмерена за изградњу цркве.

Референдум је заказан за 3. децембар, а реализација пројеката следећег пролећа.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво