До професионалног управника зграде преко сајта

До 12. децембра 2017. године станари свих стамбених зграда у Србији мораће да одрже седнице, изаберу управника и упишу га у регистар стамбених заједница. Уколико станари не могу да се договоре, управника могу ангажовати преко портала "професионални управници" и са њим склопити уговор.

Двадесетрогодишњи Крагујевчанин Никола Гавриловић завршио је Пољопривредни факултет, обуку за професионалне управнике прошао је у првом кругу, и направио сајт "Професионални управник" како би станарима олакшао да пронађу управнике за своје зграде.

"Дошао сам на идеју зато што је на данашње време флајер само погледа до прве канте и баци,сада се све свело на интернет технологију и најефтиније и најбоље ,за све могуће не само за сајт Професионални управник, за све друге ствари је најједноставније", каже Никола Гавриловић.

На сајту су регистрована имена свих лиценцираних управника са биографијама из 170 градова. Ту су свог управника пронашли и станари зграде из крагујевачког насеља Ердоглија.

"Ми очекујемо много од њега,да би све што треба да се уради у згради то ће да иде преко њега и ићи ће вероватно брже и боље", каже Драган Ђорковић станар.

У овом случају станари су тражили одговорно лице, које је у сталном радном односу као лиценцирани управник, који ће бити доступан 24 часа дневно за неодложне интервенције.

"Постоји пуно проблема у свим тим зградама, дотрајале инсталације, једна од првих ствари наравно морамо да урадимо то је против пожарна заштита, која је у већини зграда потпуно застарела", каже Слободан Властић, лиценцирани "Професионални управник".

По договору, свако домаћинство плаћаће 300 динара за услугу управника, а у плану је да се и фактурисање, обрачуни и исплате обављају преко сајта Професионални управник.

Никола припрема и сајт "Стамбене заједнице" на коме ће се наћи инфраструктурни проблеми  педесет хиљада евидентираних зграда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво