Нова позоришна сезона у Шапцу

У Шапцу, 73. позоришна сезона, биће у знаку премијера и сарадње са великим редитељским именима. Почеће 13. ревијом "Театар на правом путу" у овиру које ће бити изведена премијера представе "Мата Хари" Иде Јовић у режији Снежане Удицки.

Шабачка "Мата Хари" је другачија, јер доноси публици нова сазнања о познатој плесачици, куртизани и контоверзној шпијунки. Списатељица Ида Јовић, којој је ово први текст и праизведба у Шабачком позоришту, открива да је ова опасна жена заправо била жртва  друштва током Првог светског рата.

"Откривамо Маргарет Зеле, пре него што је постала Мата Хари, а то је њен приватан живот, односно шта је натерало да постане то што јесте. Дакле, љубав према детету, бескрупулозност мужа који јој након развода одузима дете", каже Снежана Удицки, редитељка представе.

Да се и после сто година после њене смрти, положај жене суштински није променио, уз одличан сценски покрет, у улози Маргарет Зеле, дочарава млада глумица, Јована Пантић.

"Јесте јако комплексан лик, тежак, али мислим да сам се снашла, видећете!", каже Јована Пантић у главној улози.

Осим ове премијере, у новој сезони шабачки ансамбл амбициозно најављује нове подухвате, у намери да очува стечени реноме.

"Очекујемо Никиту Миливојевића при крају ове године , почетком следеће, који ће вероватно радити неког Шекспира. Зовем у госте искусног редитеља и позоришног човека из Босне и Херцеговине, из сарајева, Градимира Гојера", каже  Зоран Карајић, директор Шабачког позоришта.

Ове године биће места и за младе редитеље, а већ 13.пут Позоришна ревија прави је увод за богату сезону.

Шабачка публика на почетку 73. сезоне имаће прилику да види девет остварења домаћих позоришта, али и представу Академског театра руске драме и први пут Чехова на јапанском у извођењу Позоришне компаније из Токија.

Првог октобра, ревију отвара "Рубиште" у извођењу домаћина и режији Кокана Младеновића, коме ће бити уручена награда за посебан допринос позоришном стваралаштву.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269 
број коментара 0 пошаљи коментар