У Тометином Пољу основано добровољно ватрогасно друштво

Чланови добровољних ватрогасних друштава често су први на месту пожара, а њихова улога у превенцији и локализацији од великог је значаја. Једно такво друштво формирано је недавно у Тометином Пољу.

Када су се Мелиса и Зоран Ђукић доселили из Велике Британије у Тометино Поље, учешће у гашењу једног пожара подстакло их је да, због удаљености од Пожеге, формирају добровољно ватрогасно друштво.

У последњих шест недеља имали су десет интервенција, каже Зоран Ђукић, председник ДВД Тометино Поља, и додаје да су узроци пожара различити - од подметања до непажње.

Подршка ватрогасцима добровољцима у Тометином Пољу стигла је и кроз донацију опреме из Велса. А почетку радова на изградњи ватрогасне станице присуствовао је и Амбасадор Велике Британије.

"У 180. години дипломатских односа Србије и Велике Британије, полако добијамо и праву ватрогасну дипломатију. После фантастичне добротворне иницијативе "Blazing to Serbia", имамо и "Green Goddess", односно добровољну српску-британску ватрогасну станицу", каже Данијел О'Киф, амбасадор Велике Британије.

За сада су ангажована 22 добровољца, а сигурно ће их бити и више, јер су житељи Тометиног Поља заинтересовани да од пожара чувају имовину. У остварењу тих планова помоћи ће им и локална самоуправа, финансирањем пројеката чији је циљ унапређење услова живота на сеоском подручју.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво