Креативне радионице за најмлађе у Природњачком центру у Свилајнцу

Природњачки центар у Свилајнцу организује креативне радионице за основце нижих разреда како би им приближио свет науке. Учесници су за сада деца из Свилајнца, али је Центар отворен за сарадњу са свим школама у Србији, чак и региону.

Колико је Т-реx имао зуба ? Да ли су неки диносауруси имали перје? Зашто су сви имали реп? Дечја машта је безгранична и радозналост такође. За инструкторе археологе и сараднике свилајначког парка из доба јуре имали су хиљаде питања. То и јесте био циљ креативних радионица - да се деца забаве и лепо играју и да по нешто ново науче.

"Научила сам свашта о диносаурусима и разним животињама". "Мени се допада, лепо је, и научио сам баш доста о диносаурусима и о прошлости".

Заједно са стручним тренерима, малишани су кроз различите игре обишли изложбе Природњачког центра. Задаци су осмишљени тако да подстичу креативност и такмичарски дух код деце.

"Замисао је заиста да деца заволе науку на једнан креативан начин,  друго да нека од ове деце која данас учествују радионици буду сутрадан водитељи тих радионица, вршњачки едукатори, како се то зове", каже Сања Ђурђевић, директорка Природњачког центра.

Раније још Природњачки центар увео је редовну блок наставу за основце из предмета "Свет око нас", "природа и друштво".

"Хвала Богу да ми у Србији имамо овако квалитетан и овако плански  осмишљен центар за промоцију ових наука, а оно што се трудимо сада да  постигнемо са оваквим програмом да креативњо направимо једну озбиљну надградњу, а мислим да постоје сви услови за то", каже Андреј Старовић, археолог.

Намера Центра је да свим школама у Србији понуди сарадњу, јер овде наука може да се доживи и заволи на иновативан и веома забаван начин.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво