Млади ватерполисти из Русије у Кикинди

Млади ватерполисти из Русије ових дана тренирају на базенима Спортског центра "Језеро" у Кикинди. Трећи пут, њих стотину, стигло је у Србију на летњи камп.

Руски ватерполисти се у затвореним и отвореним базенима  уигравају три пута дневно по два сата, док један сат проводе у теретани.

"Све добро, храна, тренинг, пуно воде. Има утакмице пуно, зато што Кикинда долазе друге екипе и има с ким играти", каже Сергеј Трешерин, тренер.

"Овде нам је стварно прелепо. Услови за тренинг су изванредни, а и смештај је на високом нивоу. Кикинда је диван град, људи су пријатни и  посетили смо неке културне установе. Један дан били смо у Београду, на Калемегдану", каже Максим Петров, ватерполиста.

"Поред њих су били ове године репрезентације Канаде, Црне Горе, Ирана и Аустралије на контролним утакмицама и припремама пред светско јуниорско првенство које је било у Београду", каже Драган Пецарски, руководилац спортске службе СЦ "Језеро" Кикинда.

Погодности које нуди Спортски центар "Језеро" примамљиве су и за друге спортисте.

"Спортски центар "Језеро" налази се у најзеленијем делу града Кикинде. Право је богатство за бављење спортом и спортском рекреацијом. Истовремено, имајући одличне услове за базичне припреме свих домаћих и страних гостију, као и за спортиске кампове младих и перспективних  спортиста", каже Слободан Маринков, СЦ "Језеро" Кикинда.

Кикинда је очигледно већ дуже време привлачна дестинација за спортисте из целог света. Притисак је велики, тако да у локалној самоуправи озбиљно размишљају о проширењу спортских и смештајних капацитета.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво