Од културе до скандала

Поетско вече на којој је требало да се промовише најновија збирка песама Врањанца Мирослава Цере Михаиловића -показало је, како нарушени међуљудски односи у једној установи културе, могу да утичу на догађаје од општег значаја.

Промоција збирке песма "Поглед с коца" у Грделици књижевника из Врања Мирослава Цере Михаиловића која је недавно добила значајну награду задужбине Бранко Ћопић требала је да буде културни догађај године за ову варошицу. Међутим, поново се показало да нас од културе до скандала дели мали корак.

Уместо на препуно гледалиште најзначајнији савремени књижевник југа Србије и његови сарадници наишли су на затворена врата.

"Ево сад стојимо пред затвореним вратима Дома културе у Грделици. Не знам ја сам без текста стварно немам коментар на нешто што је непојмљиво људском уму", каже Мирослав Цера Михаиловић, песник.

"Мене је организатор програма обавестио да ће вечерас бити промоција и било ми је задовољство да промовишемо књигу која је пре десетак дана добила награду Српске академије наука награду Бранко Ћопић", каже Зоран Давинић, књижевник.

Иако је на огласној табли истакнуто да се књижевно вече отказује због грађевинских радова и упосленици Дома културе били су затечени и збуњени, јер, како кажу, озбиљних разлога за одлагање књижевне вечери нема.

"И да има грађевинских радова ми имамо прелепу летњу башту где је могло да се одржи књижевно вече", каже Момчило Поповић, организатор Дома културе Грделица.

Промоција је ипак почела испред затворених врата Дома културе. Пошто је Грделица мала варош ускоро се појавио и директор ове културне установе како би изгладио неспоразум. Уследило је и извињење.

"Мени је још једном јако жао и ево јавно се извињавам мојим уваженим гостима због оваквог неспоразума", каже Марко Тривунић, директор Дома културе Грделица.

На крају промоција збирке песама је ипак одржана и Грделичани ће је заиста дуго памтити. И по стиховима Цере Михаиловића, али и по рекло би се непотребној дурми упосленика Дома културе. Они би своје унутрашње проблеме и локалне афере требали да решавају унутар куће, јер су ту због грађана да промовишу културу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво