Почело уређење Мачвиног стадиона

Улазак Мачве у суперлигу је остварење вишедеценијског спортског сна Шапчана. Са оствареним жељама, мораће да се заврши и дугогодишњи инфраструктурни пројекат. Уређење стадиона по правилима фудбалске асоцијације је почело.

Вредни су на стадиону и фудбалери и радници, једни на травнатом други на грађевинском терену. Док лопта не стаје, не стају ни машине кажу,  јер им је заједничи циљ да са трибина домаћи навијачи подрже суперлигаше.

"Шабачко сам дете и веома ми је драго што ће овај стадио бити завршен, када сам почео да играм фудбал деведесетих овај стадион је почео да се гради, ја сам практично целу своју каријеру играо на недовршеном стадиону", каже Филип Пејовић, капитен ФК "Мачва" Шабац.

За навијаче биће отворена два нова улаза на кули, поставиће се рефлектори. Свлачиони се уређују, а за нове трибине уз зграду темељи су спремни. Радови се финансирају из градског буџета.

"Обзиром да је Мачва градски бренд, град Шабац је озбиљно схватио своју обавезу у смислу изградње инфраструктуре на Мачвином стадиону у том смислу је била и седница скупштине где је дошло до ребаланса буџета и извојен новац за све неопходне радове како би Мачва играла на свом терену. У том смислу смо издвојили преко 40 милиона динара за све неопходне радове", каже Милан Васић, директор ЈП за управљањем грађевинским земљиштем Шабац.

Уређене стадиона сан је и најватренијих навијача. Популарни Браца није пропустио ни једну утакмицу,  памти дрвене трибине, са нестрпљењем очекује велике фудбалске окршаје.

"Мачву пратим од својих пет шест година, пошто сам рођен ту поред стадиона и пратим је из срца и душе и волбе,...65 година чекам да нам дођу Звезда и Партизан да играмо утакмице против њих", каже Љубомир Станишић Браца.

Лига почиње 22 јула. Шапчани се надају да ће до другог кола успети да заврше стадион, како би као домаћини суперлигашку промоцију имали на свом терену, пред својом публиком.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво