Коалициона већина у Косјерићу још неизвесна

На редовним локалним изборима у Косјерићу, од 9.771 грађанина уписаног у бирачки списак, гласало је нешто више од 67 процената. Коалиција СНС-СПС-СДП-ПУПС освојила је 32 процента, док је на другом месту листа ДС-ЛДП-СПО са седамнаест одсто гласова. Одборнике ће имати и група грађана "Милан Стаматовић", Покрет социјалиста, Нова Србија, ДСС, СНП Ненада Поповића, док су испод цензуса остали СРС и Двери.

У општини Косјерић гласало се на 29 бирачких места, међу којима је и домаћинство Здравка Дивнића у Мионици. Он каже да се ту први пут гласало 1946. године, на првим послератним изборима. Тада су изборно место обезбеђивали наоружани стражари, а данас пада број бирача, али расту бирачки одбори.

"Педесет посто људи из интереса је у овом одбору. А педесет посто, највероватније жуди за нечим, за бољим животом", каже Дивнић.

Док Здравко увек гласа последњи, на бирачко место у Мионици Снежана Матовић увек гласа прва, јер се нада бољем животу:

"Зато што сам социјално угрожена и мајка сам са четворо деце. И зато сам увек прва била да ми помогну."

За бољим животом многи су отишли са села у град, али и даље од Косјерића. Међутим, има и оних које је беспарица у Београду вратила у родни крај и неизоставан излазак на гласање.

Док једни теже променама, други бирачи сматрају да локална власт треба да буде пресликана са републичког нивоа, што у Косјерићу није увек био случај.

За листу број један, коју предводи актуелни председник Општине и напредњак Милијан Стојанић гласала су 32 процента изашлих бирача. Како су освојили десет од укупно 27 мандата у општинском парламенту, коалициону већину потражиће међу странкама које су прешле цензус.

Међутим, из табора листе око Демократске странке кажу да је коалициона већина ипак неизвесна и да су изненађења могућа.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво