Изложба слика Владана Терзића

У Ужичкој Градској галерији изложене су слике Владана Терзића, академског сликара који већ четири и по деценије ствара у Ужицу. После десетина изложби код нас и у околним земљама суграђанима се представио циклусом "Крошње и предели".

Крошње дрвећа као неодољив мотив на сликама Владана Терзића нашле су се поново после неколико деценија исписане  препознатљивим ликовним рукописом.

Крошње из новог циклуса, настале као плод вишедеценијског уметничког истраживања боја и њихових односа, записи су не само тренутака из природе, игре светлости већ и емотивних стања и, како ликовни критичар кажу, јасно нуде и дашак ветра, шапат листова, танана струјања.

"Те слике предела настају само у природи, пред мотивом, наравно није то пуко преношење мотива, битно је да сам пред њим,да кренем и цео дан сам ту, с тим што све мање гледам у тај мотив, али гледам у слику као ликовно дело и с њим комуницирам, јер ту је и врућина и ветар. Већина младих уметника када поменете пејзаж кажу,"Јао, тај сладуњави пејзаж". То моје слике нису, али ако ја то носим у себи, наравно да ћу то истраживати, наравно да ћу у томе бити. И тек онда постоји шанса да се од тога нешто и направи", каже Владан Терзић академски сликар.

У крају медју планинама инспирација природом му не недостаје при чему свака планина има свој колорит, а део тога је и на седамдесетак изложених слика.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво