Лозница већ деценију без организованог дочека

У Лозници већ деценију нема организованог дочека Нове године на градском тргу. Због тога, Новогодишњу ноћ већина Лозничана провешће у неком од угоститељских објеката.

За једну даму фризура, шминка, маникир, хаљина и ципеле, по неписаном правилу обавезна су ставка на шта урадити листи пре него што се крене на дочек Нове године. Дани проведени у бирању идеалне хаљине, и сати за улепшавање потребни су само уколико је неколико седмица, некад и месеци унапред, уплаћена резервација у неком од кафића или ресторана.

"Резервацију сам платила три хиљаде и у то је урачуната пиће, храна у неограниченим количинама, и док купиш шта ћеш да обучеш, шминка, нокти све остало то је око 13 хиљада", каже Лидија Симић.

"Отприлике, минимално 500 евра, ако имам среће и ако успем да нађем тако нешто повољно, а дешавало се, али минимално до 500 евра", каже Милкица Бојанић.

Термини у фризерским и козметичким салонима за 31. децембар, попуњени су недељама унапред. Цена њихових услуга иста је као и другим данима. Фризура за новогодишњу ноћ може се добити по цени од 500 до хиљаду и по динара.

"Највише се траже локне то је убедљиво топ фризура која се најчешће тражи, пунђе ниске подигнуте, које и нису нешто претерано свечане, и неке опуштеније варијанте и најчешће тај високи реп", каже Маја Стефановић, фризерка.

"Чак смо били у ситуацији да неке муштерије морамо и да вратимо, а што се тиче њиховог изгледа за ту вечер је потребно око шест и по хиљада", каже Драгана Крсмановић, козметичарка.

У продавницама гардеробе и обуће Новогодишња снижења увелико се почела. Излози са ознаком да се одобравају попусти од 20 до 50 посто осванили су готово на свим радњима.

"Тренутно нам је највећи попуст на обућу, од 50 до 70 посто, самим тим обућа се и највише продаје, стајлинг комплетан за Нову годину може да се купи значи за неких 10 хиљада динара, ципеле плус гардероба", каже Ружица Старчевић.

Ако се узме у обзир да је просечна плата у Лозници нешто мања од 34 хиљаде динара, за једно вече, под условом да се изабере најјефтинија опција, потребно је издвојити готово трећину плате.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво