Бујановачка Бања један од приоритета за приватизацију

На списку за приватизацију Министарства привреде је 11 специјалних болница, института за лечење и рехабилитацију и природних лечилишта. Бујановачка Бања је међу бањама које су означене као приоритети за приватизацију, већ од 9. јануара.

На листи за продају Бујановачка Бања је међу прве четири у Србији. Припрема се за приватизацију, а прижељкује стратешког партнера.

"Да се усвоји модел као у Мађарској, да се нађе стратешки партнер, а да радници имају утицај на доношење одлука", каже Димитрије Димитријевић, управник.

Власништво доказују деценијама Специјална болница и ПИО фонд. Очекују да од данас, након потписивања поравњања, ова и остале бање буду у власништву државе, а тиме се и лакше приватизују.

"Да би извршили докапитализацију, да се обнове уска грла, хидро блок, остали спратови", каже др Стојанча Савов, директор Специјалне болнице Бујановачка Бања.

Стационар је годинама у блокади због неисплаћених зарада, судских пресуда. Деблокади се надају већ од почетка јануара.

"Да буде боље свима, радницима на првом месту што се тиче плата, свега осталога", каже Татјана Сентић, високи физиотерапеут.

"Да нам омогући и бољу едукацију и усавршавање, да пратимо здравствене трендове", каже Слађана Костић, виши физиотерапеут.

Иако раде у отежаним условима ове године су из сопствених средстава реновирали кров, купили телевизоре, увели интернет. Због празника попуњено је само двадесет одсто капацитета.

"Ја нисам за приватизацију, нека нам остане бања како јесте. Овде долазе људи из иностранства, целе Србије", каже Дивна Ђорђевић.

"О овој бањи сам чула све најбоље што се услуге тиче и ја планирам да одем у гасну каду, која је једина овде у Србији и шире", каже Тамара Грбле.

Бујановачка Бања је настала на изворима лековите термоминералне воде и пелоидног блата. Поред тога, у лечењу реуматских и неуролошких обољења, примењује природни гас угљен-диоксид. Извори Бујановачке Бање и лековито блато коришћени су још у Римско доба.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара