Спремни за снег

У зимској служби "Војводина пута" из Панчева кажу да спремно дочекују зиму и да су добро опремљени за одржавање свих путева у јужном Банату. Основан је и градски Ситуациони центар, где ће грађани моћи да пријављују критичне тачке на путевима како би се правовремено реаговало.

Зимска служба "Војводина-пута" спремила је 16 камиона и 7 утоваривача који ће бити ангажовани чим се појаве прве пахуље. Да би могли ефикасно да делују у сваком тренутку механизација и људи биће распоређени у шест база на територији јужног Баната.

Обезбеђено је 2.200 тона соли, али све то не гарантује да ће свих 530 километара путева током зиме бити у сваком тренутку проходни, јер дешавало се до сад да временске непогоде као што су ледена киша и кошава буду јачи.

"За читаво подручје Панчева имамо довољно обезбеђених залиха калцијум-хлорида и течног раствора који се посипају превентивно на пут када имамо најаву да ће падати ледена киша. Што се тиче кошаве која је карактеристична за јужни Банат постоје ситуације када смо заиста немоћни, јер може да створи за кратко време велике сметове и тада је потребно неко време да би се све очистило.Имамо сада одобрење ако буде требало да превентивно и затворимо неке путне правце због безбедности возача и нашег лакшег рада", каже Мира Савић, руководилац зимске службе "Војводина пута".

Панчевци су добили први Ситуациони центар у којем ће 24 сата дежурати диспечери који ће бити директна веза између грађана и јавних служби у граду.

"Основни задатак Ситуационог центра биће прикупљање података са територије града и њихова обрада у што краћем року и прослеђивање надлежним институцијама, како би се уочени проблеми ефикасно решили. Биће мобилни центри који ће између себе комуницирати радио-везом и све јавне службе у граду биће умрежене тако да ће проток информација бити максимално брз, што је у појединим ванредним ситуацијама од пресудног значаја", каже Миодраг Милошевић, шеф одељења за одбрану и ванредне ситуације у граду Панчеву.

Возачи током зиме треба да знају да се сољу посипају само путеви првог приоритета, а ризлом путеви друге категорије, док се асфалт трећег приоритета само чисти.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво