Здравствени центар у Врању ради отежано

Због блокаде рачуна, неисплаћених зарада и заплене возила Здравствени центар у Врању ради отежано. Организовали су донаторско вече да прикупе средства за обезбеђивање бољих услова за пацијенте. Од како је почетком месеца изабрано ново руководство, успели су да реконструишу 40 тоалета, купатила и санитарних чворова.

Радили су сви и лекари, медицинско и помоћно особље, њихови рођаци и пријатељи. Чистили су, кречили и фарбали прозоре и врата. Освежили су одељења у која годинама није улагано.

"И даље иде реконструкција. Молимо све људе и грађане добре воље да нам помогну", каже др Данијела Цветковић, начелник Интерног одељења.

"Постељине смо добили, спаваћице, тако да смо сада у једном добром стању", каже др Горан Радојчић, начелник Гинекологије.

Зграда Хирургије је најстарија у Здравственом центру. Саграђена је пре Другог светског рата и од тада само једном реконструисана.

"Успели смо да реновирамо мокре чворове, улаз, чекаоницу, амбуланту", каже др Богдан Манасијевић, начелник Хирургије.

"Нон стоп се чисти, нажалост, услови су јако лоши, Хирургији треба помоћи", каже Татјана Стаменковић, пацијент.

У Болници и Дому здравља уз помоћ донатора реконструисано је 40 тоалета, купатила и мокрих чворова. Донатори су и даље потребни, зато је организовано Донаторско вече.

"Ми смо већ донирали 100 постељина за Интерно одељење. Одлучили смо с наше стране да дамо 100 хиљада донацију за помоћ Здравственом центру", кажу донатори.

"Ствари које треба да доведу до бољитка у нези пацијената ће бити набављене, а то су на пример постељине, средства за хигијену", каже др Драган Величковић, директор Здравственог центра у Врању.

Боље услове и здравствену заштиту пацијенти ће добити завршетком новог Хируршког блока. Наставак изградње се очекује на пролеће, као и реконструкција старог дела болнице.

"Врање учествује са изградњом партнерног уређења, водоводне и канализационе мреже", каже Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

У Здравственом центру у Врању лечи се око 280 хиљада пацијената из Пчињског и Косовко Поморавског округа.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво