Гостиље - златиборско туристичко откриће

Златиборско село Гостиље, смештено на 25 километара од центра планине, овог лета је право туристичко откриће посебно за излетнике. Туристички посленици у том крају схватили су на време да уреде и понуде гостима оно што им је природа подарила.

У Гостиљу су и природа и људи у духу имена села, што потврђују и гости. Уживање у природи, базену или специјалитетима, најчешћи је избор гостиљских гостију.

Овог лета све чешћи гости су странци пристигли из бар десетак земаља, с разних континената, али већ добро упућени у то шта могу да очекују.

Вредни и предузимљиви Гостиљци за неколико година су променили изглед свог села, а рецепт је, по речима Мирослава Туцовића, из Туристичког удружења Гостиље, једноставан:

"Треба много рада и увек смислити нешто ново. У плану нам је да осветлимо водопад следеће
године а у другој фази и да осветлимо читаву стазу од водопада до Катушнице."

Стазе дужине 450 метара сада повезују простор око водопада који је и прва слика гостиљске туристичке разгледнице, обавезно место за разгледање, уживање и фотографисање.

Вода се низ стене стропоштава с висине од 22 метра. Легенда каже да се ту купају виле.

Осим простора око водопада, где ће поново бити и воденица поточара, у плану им је да коначно уреде родну кућу Димитрија Туцовића, својеврстан етно музеј из 1855. године. Али то већ не зависи само од њих већ и од агилности Завода за заштиту споменика културе из Краљева.

rts.uzice@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво