Читај ми!

Награда горњомилановачком Културном центру

Горњомилановачки Културни центар, који се на Ревији филмског стваралаштва деце и омладине Србије у Беогрду представио се са три филма, добио признање за најбољу продукцију.

На 43. ревији филмског стваралаштва деце и омладине Србије, која је недавно одржана у Београду, Културни центар Горњи Милановац награђен је признањем за најуспешнију продукцију.

Међу 25 филмова који су приказани у такмичарском делу фестивала, у категорији филмова младих од 15 до 19 година, нашла су се три филмска остварења из продукције Културног центра: "Вера" Слађане Бушић, "Гибо - супер лимар и тата-мата за све остало" Рајне Маринковић и Страхиње Николића и "Радови у току", Емилије Филиповић. Ментор сва три остварења био је Игор Тохољ.

Како је саопштено на додели награда, сва три филма су оцењена високим оценама што је Културном центру донело вредно признање.

Иначе, жири 43. Ревије филмског стваралаштва деце и омладине - Миодраг Новаковић, др Гордана Зиндовић Вукадиновић, мр Снежана Трстењак, Радослав Владић, мр Марко Стојановић, Страхиња Савић и др Светлана Безданов Гостимир - за најбоље остварење прогласио је филм "Битка код Милвијског моста", који потписује група аутора Студија цртаног филма 98 из Ниша. Урађен у црно-белој техници, цртежом на папиру и компјутерски анимиран, тај филм је настао на Међународној колонији анимираног филма за децу и младе, Пантелеј 2013. године.

Поред гран прија и награде за продукцију, на овом фестивалу додељују се и прва, друга и трећа награда за филм и награде за идеју, сценарио, камеру, монтажу, тон и режију.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво