Читај ми!

И глумац и лекар

Већ месецима одмах после Дневника РТС-а дружимо се са посадом и путницима Беле лађе. Међу ликовима који су присутни од прве до последње сезоне је и Григорије, Гриша, Роскин асистент. У улози је Слободан Давинић, глумац аматер, који је истовремено врхунски стручњак у области која носи велику одговорност и са глумом нема додирних тачака.

Белом лађом Слободан Давинић запловио је још у првој сезони. Из исте луке одакле је и Тика Спиц стигао у галерију Павићевих ликова, Аматерско позориште у Власотинцу.

"Ја поштујем аматере, код њих постоји један ентузијазам који се код професионалаца временом гаси и прелази у рутину. Они то играју срцем, а сад колико је то квалитетно то је друго питање", каже Синиша Павић, сценариста.

Част, поверење, испуњење снова. Камере, велика глумачка имена. Тај већ давни 16. април не заборавља.

"Синиша, кад ми је говорио да имам наступ са Миром Бањац "па знаш шта ти би требао ту нешто и да кажесш", ја се сећам "питија, пророцица из Делфа", па сам вежбао питија, пророчица, али неће то питија стао ту", каже Слободан.

Од учитеља у школским данима стигао је до Григорија, Грише. Подршка велике Мире Бањац несумњива, али помоћ и искуство пријатеља из младости немерљива.

"Онда смо имали тај проблем како да се сломи тај почетак, који је ужасан, ја се сећам кад сам ја први пут дошао у Срећне људе", каже Предраг Смиљковић, глумац и Слободанов пријатељ.

И била би ово прича о великом успеху малог глумца из вароши са југа земље да Слободан Давинић није врхунски стручњак. Примаријус доктор интерне медицине, магистар кардиологије. Скоро три деценије је у лесковачкој болници. Благост, оптимизам, стручност. Знају то да, каже, цене колеге, али и пацијенти у Центру за дијализу.

"Успех има и на једну и на другу страну и враџбине су добре, а поготово стручно је изузетно јак", каже Витомир Цветковић, пацијент.

Глума и музика на једном тасу, медицина на оном који ипак односи превагу.

"И на послу и ван њега ви сте лекар и једноставно увек морате да помажете пацијентима, а ово, то је нешто друго што такође испуњава", каже Слободан.

Дружење се наставља, па можда се изнедри и нека нова улога за доктора Лалета, како га овде, сви знају.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се