Читај ми!

Фестивал екстремних спортова у Трстенику

Први фестивал екстремних спортова на Балкану окупио је у Трстенику сто педссет учесника из Србије и земаља региона. Уочи Фестивала уређена је једна од најлепших градских плажа крај Мораве, а Трстеничанима пружена прилика да уживају у својој реци.

Необични станари кампа на обали Западне Мораве, између старог и новог моста, привукли су много знатижељних Трстеничана. Осим што су се дружили са спортистима и најпознатијим алпинистима, опробали су се у појединим дисциплинама.

У алпинистичком пењању окушала се десетогодишња Уна Чирић, која каже да се до сада пела на дрвеће, али никад толико високо:

"Ово ми је први пут да сам савладала ову висину. Дефинитивно, није ме страх од висине."

Према речима Петра Поповића, инструктора пењања, има много оних који не тренирају, али желе да пробају пењање:

"Ми онда асистирамо и показујемо им основе овог спорта водећи рачуна да све буде потпуно безбедно."

Трстеничани су задовољни оним што су видели на фестивалу, кажу да би нешто слично требало да имају и остали градови и да је ово добра прилика да се људи друже и уз то виде нешто ново.

За посебне атракције, као што су скокови са димњака Градске топлане високог 103 метра и акро-параглајдинг стигло је појачање из земаља Региона.

"Скачемо са свих могућих фиксних објеката падобраном", објашњава хрватски спортиста Игор Парлаш. "Покушавамо да уживамо колико можемо. Захвални смо организатору што нас је позвао и покушаћемо да дамо све од себе."

Најатрактивније дисциплине било је најтеже снимити, јер се сатима чекало на повољне временске услове, како животи такмичара не би били угрожени.

"Јесте ово фестивал екстремних пспортова. Међутим нама је приоритет и главна преокупација безбедност и учесника и гледалаца", нагласио је Милош Митровић, председник Клуба екстремних спортиста.

Фестивал је испунио још једну мисију: захваљујући њему уређена је једна од најлепших градских плажа крај Мораве, а Трстеничанима, поготово најмлађима, пружена је прилика да уживају у својој реци.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707
 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво