Читај ми!

Први крушевачки мјузикл

"Ми чекамо бебу" четврта је премијера крушевачког позоришта у овој сезони и први мјузикл ове куће. По тексту Стевана Копривице представу је режирао Владимир Попадић, а на сцену синоћ успешно донео тринаесточлани глумачки ансамбл.

У крушевачком позоришту, публика је синоћ уживала у премијери мјузикла "Ми чекамо бебу" по тексту Стевана Копривице, а у режији Владимир Попадић.

Премијерном извођењу претходиле су двомесечне припреме и много посла за све. Од редитеља Владимира Попадића, преко композитора, костимографа и шминкера до глумачког анасмбла.

Његову окосницу овога пута чинило је седморо младих тек свршених студената глуме са београдске, приштинске и бањалучке академије: Јована Ђорић, Здравко Савић, Јелена Томић, Викторија Арсић, Марко Вучковић, Марија Видаковић и Момчило Радосављевић.

У представи која одише радошћу игре и говори о магијиском дејству новог живота на читаво окружење, главне улоге поверене су Јовани и Здравку, који су први позоришни ангажман и професионални деби имали пред публиком у родном граду.

"Захвалила бих се сјајној екипи и сјајним сарадницима, јер смо заиста толико пуно од њих научили и притом се добро забављали. Не постоји лепши осећај него играти пред својим људима, пред својим пријатељима и душу дати просто њима", каже Јована Ђорић у улози Тиће.  

Здравко Савић који игра Мићу каже да је врло ретко да се младим људима, који још нису завршили академију, пружи шанса да заиграју у професионалним позориштима.

"Велико хвала дугујем крушевачком позоришту, управнику и редитељу који су указали шансу нама младима да покажемо шта умемо, а ми смо надам се оправдали очекивања. Надам се да ће се и други управници и позоришта у Србији угледати на крушевачко са овим гестом и пружити шансу младим људима да заиграју у њиховим позорштима и допринесу квалитету позоришног живота у њиховом граду", додаје Здравко.

Иако није написан за мјузикл, текст Стевана Копривице, уз помоћ аутора и композиторке Ирене Поповић, редитељ је успешно прилагодио форми која до сада није извођена на сцени крушевачког позоришта.

"Текст је неодољив и позитиван. Свака сцена доноси радост или проблем који је третиран на најдуховитији и најшармантнији начин. Било је велико задовољство радити овај текст", каже редитељ Попадић.

Позитивне емоције, ентузијазам и посвећеност читавог анасмбла, у којем су одличне роле имали и искусни Бојан Вељовић, Марија Гашић Гајић, Никола Пантовић, Драган Маринковић, Никола Ракић и Јованка Андрић, публика је препознала и здушно наградила смехом и аплаузима.

Са жељом да први крушевачки мјузикл "Ми чекамо бебу" има дуг и успешан позоришни живот, у овој кући већ наредног месеца најављују дуо драму у режији Бранислава Недића, пету премијеру у овој сезони.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво