Читај ми!

Штрајкач глађу у болници

Раднику предузећа "Ратко Митровић", који штрајкује глађу позлило, после чега је превезен у крагујевачку болницу. Четрдесетак радника тог грађевинског предузећа штрајкује глађу пети дан тражећи да им власник исплати заостале зараде и доприносе.

Једном од 40 радника крагујевачког Грађевинског предузећа "Ратко Митровић" који пет дана штрајкују глађу тражећи заостале плате, јутрос је позлило због чега је пребачен у Ургентни центар.

Председник Организационог одбора Предраг Радовић рекао је агенцији Бета да је здравствено стање радника тешко, нарочито оних који имају дијабетес и повишени крвни притисак.

"Иако штрајкујемо већ пет дана, сви надлежни из републичких и градских институција остали су глуви и слепи", рекао је Радовић.

"У Управној згради фирме где штрајкујемо даноноћно, посећују нас само новинари и синдикалци", додао је Радовић.

Радовић очекује да ће сутра - када државни званичници долазе на отварање фабрике ФИАТ у Крагујевцу, неко од њих посети грађевинце који штрајкују глађу.

Штрајк је почео 11. априла. Гладује 40 од 110 радника који су добили отказ после стечаја "Ратка Митровића".

Њихови једини захтеви су да се исплате плате почев од 2009. године у износу од 100.000 до 130.000 динара по раднику, и да им се повеже радни стаж.

У последње две године радници Ратка Митровића били су ангажовани на изградњи капиталних објеката у Крагујевцу - трговинског центра Плаза и фабрике "Фијат аутомобили Србија".

Након стечаја 19. марта ове године, више од 100 радника "Ратка Митровића" је од стечајног управника добило отказе због чега су у више наврата демонстрирали испред Управне зграде своје фирме.

Радници кажу да их власник није ни обавестио о стечају, те су радили још три дана пошто је проглашен.

"Ратко Митровић" је мају 2007. године продат предузећу "Неимар" из Крагујевца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво