Читај ми!

Хумано срце Шапца

Доделом новчане помоћи за двадесетак шабачких средњошколаца и самохраних мајки и очева, у Шапцу је обележена годишњица Фонда "Хумано срце". Рад ове организације, која се одазвала и акцијама РТС-а, подржава и локална самоуправа.

Када је пре три године десетoро угледних Шапчана основало фонд "Хумано срце", нису очекивали да ће им се придружити толики број појединаца и колектива. За кратко време изграђено је више од 20 кућа за сиромашне, а акције помоћи у храни, одећи и лековима, нико није бројао.

Председница фонда "Хумано срце Шапца" Ружа Поповић каже да је овај Фонд помогао свима који су се обратили за помоћ, јер је, како каже, улагање у децу улагање у будућност.

Рођенданско окупљање које симболизује заједништво, било је прилика за подсећање на тежак пут до бољег живота многих, као и за доделу новчане помоћи средњошколацима и самохраним родитељима.

Гордана Бојић из Шапца каже да јој тренутна новчана помоћ много значи, а највише због тога што, како каже, трогодишњу кћерку треба да води на Институт, а без ове помоћи не би имала средства да је лечи.

"Пошто је наш тата самохрани отац, стварно ће нам бити од користи новац за школовање", каже Андријана Џиновић.

Сваки откуцај хуманог срца могућ је захваљући успешним предузећима која месечно издвајају новац за сиромашне.

"Важно је помоћи људима на неки начин, без неких финансијских мотива", каже Златко Станојловић, из предузећа "Унипласт Живановић" из Шапца. "Хуманост је увек само у људима."

По свему се можемо разликовати, али не по праву на живот, кажу хумани Шапчани, задовољни због чињенице да су у прилици да помогну оним људима који се, као што кажу, не виде иза администартивних правила за добијање социјалне помоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво