Заробљени насред Дунава

Три плутајуће барже мимоишле су заробљени багер насред Дунава у близини Пожаревца, тако да више не постоји опасност од судара. Самоходна баржа "Чачак", која је такође била заробљена ослободила се леда и пристала уз обалу.

Лед на Дунаву низводно од Смедерева ствара проблеме лађарима. Багеру "Цар", са двочланом посадом, који је заробљен на средини Дунава код викенд насеља Дубравица више не прети опасност, пошто су га заобишле три плутајуће барже. Посада багера каже да имају воде и хране, али је проблем што им недеостаје горива.

Самоходна баржа "Чачак", са трочланом посадом, која је такође била заробљена у близини Пожаревца, ослободила се леда и пристала је уз обалу. 

Лед код Дубравице тренутно мирује, али се креће лед који се налази на банатској страни Дунава. У лучкој капетанији у Великом Градишту кажу да не очекују да ће доћи до његовог нагомилавања и стварања ледених чепова. 

Лед који је јутрос пристигао из правца Смедерева откинуо је на пристаништу Дубравица, које се налази на ушћу Мораве у Дунав, багер "Славију" и самохотку "Пожаревац 4".

Пловила су притиснута уз обалу неких стотинак метара низводно и угрозила су остале пловне објекте у Дубравици.

Проблем може настати ако лед настави да се гомила и да се спушта низводно према Великом Градишту и Голупцу, а надлежни напомињу да прате ситуацију.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 26. феб 2012, 22:33) - seler [нерегистровани]

majka

hranila je celu vojvodinu, brod koji se nikada nece zaboraviti! Sa njom ce i celo ladjarstvo da nestane.

(недеља, 26. феб 2012, 22:07) - Goran [нерегистровани]

Sirotinje majko moja!!!

Zalosno je videti,ove ljude,pored sve muke koje imaju u zivotu, i te muke prate vec decenijama i njihovu decu,pa sada i ovaj led,velika nesreca prati srbiju i srpski narod,i ko zna kada ce moji ljudi ziveti dostojanstveno jednoga coveka,boze pogledaj i moj narod!!!

(недеља, 26. феб 2012, 20:27) - LOLA [нерегистровани]

"Slavija"

Nadam se da ce led zaobici "Slaviju" i sam bog pomoci da se nista nezeljeno dogodi!Decenija rada na "Slaviji" je ucinila svoje daje nikada necu moci zaboraviti i uvek u pozitivnom se secati na te dane!

(недеља, 26. феб 2012, 19:37) - anonymousКапетан [нерегистровани]

5 до 12

Овде је потребна благовремена помоћ стручњака

(недеља, 26. феб 2012, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

strasno

Radio sam na ``Slaviji`` greota je gledati ovo!

(недеља, 26. феб 2012, 15:02) - anonymous [нерегистровани]

Re: nadam se da neko koordinira radom ledolomaca

Nadaj se...

(недеља, 26. феб 2012, 14:15) - anonymous [нерегистровани]

Strucnjaka treba staviti na celo tima koji lomi led

Taj led treba po malo lomiti i tako resavati problem, a ako se previse lomi odjednom onda dodje do ovakvih problema.
Ko upravlja sa tim lomovima leda i sa ledolomcima ne znam, ali se nadam da ne radi svaki ledolomac sam za sebe, nego da su deo organizovanog resavanja problema.