Читај ми!

Решење за азиланте из Бање Ковиљаче

Центар за азил у Бањи Ковиљачи добиће нову намену, а тражиоци азила ће бити смештени у некадашњу војну касарну, након преуређења, најавио помоћник комесара за избеглице Иван Гергинов. Представници грађана задовољни мерама Владе.

Помоћник комесара за избеглице Иван Гергинов рекао је у Бањи Ковиљачи да је у току реализација мера републичке владе на решавању проблема имиграната, а да ће садашњи Центар за азил у том месту добити нову намену.

После разговора са члановима Удружења грађана "За Бању Ковиљачу" и представницима тог места, Гергинов је рекао да је у Боговађи проширен капацитет Центра за азил на 210 места, што је омогућило да се тамо премести одређен број тражилаца азила из Бање Ковиљаче. 

Такође,  Гергинов је навео да је започет процес за промену намене једне војне касарне, која је ван употребе. Према његовим речима, после Нове године почеће преуређење те касарне, у којој ће бити смештени сви тражиоци азила који имају потврду МУП-а.

Реално је очекивати да се у фебруару тамо сместе азиланти из Бање Ковиљаче којих је јуче било 88, а пре неколико дана 140, рекао је Гергинов, наглашавајући да говори искључиво о тражиоцима азила.

Према његовим речима, то ће бити један модеран центар за тражиоце азила, а како се очекује, његово коришћење ће почети крајем маја или почетком јуна следеће године, када ће Центар за азил у Бањи Ковиљачи добити дугачију намену.

Комесаријат за избеглице постаће агенција за миграције, а постојећи Центар за азил у Бањи Ковиљачи служиће за одржавање семинара и састанака са сличним службама европских земаља, ако ситуација на терену то буде дозволила, најавио је Гергинов.

Председник Удружења грађана "За Бању Ковиљачу" Владимир Вуловић је рекао да мере које се предузимају на основу закључака републичке владе дају одговарајуће резултате.

Вуловић очекује да измештање Центра за азил из Бање Ковиљаче неће дуго трајати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво