Читај ми!

РТС-у признање "Понос Шумадије 2011"

Радио-телевизија Србије добила је признање за изузетан допринос промоцији спорта и помоћ у организацији и преносу спортских такмичења у центру Шумадије.

Најуспешнијим спортистима, спортским клубовима, организацијама и појединцима који су дали значајан допринос промоцији спорта и остваривању успешних резултата у 2011, у Крагујевцу су уручена признања "Понос Шумадије".

Циљ манифестације "Понос Шумадије", која се ове године први пут организује, је афирмацију крагујевачког спорта и спортиста и збрајање постигнутих резултата у протеклој години.

Ове године, крагујевачки спортисти били су најуспешнији у историји градског спорта, што је и био разлог да град добије овакву манифестацију, рекао је Јован Павловић Бојаџић, помоћник градоначелника за спорт:

"И само име говори да су спортисти у великој мери допринели афирмацији града и региона из којег потичу, у толикој мери да нам сасвим сигурно многе друге средине завиде."

Отварајући манифестацију, градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић изразио је захвалност свим крагујевачким спортистима за резултате постигнуте  током 2011. године и раније.

Крагујевац ће и у наредном периоду издвојити значајна средства за финансирање спортких манифестација и наставити да улаже у изградњу спортске инфраструктуре, нагласио је градоначелник.

У изјави за Радио-телевизију Србије, Стевановић је рекао да би Крагујевац требало да добије и нову спортску дворану, јер постојећа Хала "Језеро" не задовољава потребе крагујевачког спорта.

О изградњи нове спортске дворане, која би била изграђена по угледу на највеће европске спортске арене, одавно се размишља. Локација је већ одређена, а чека се израда пројеката и обезбеђивање средстава за изградњу.

Крагујевац 2011. годину завршава отварањем најмодернијег затвореног базена на Балкану, површине 5.600 кв. метара, са трибинама које ће имати од 360 до 390 седишта.

У објекту је и панорамски лифт који повезује базен са рестораном, простор за фитнес центре и рекреативне спортове. Базен ће свечано бити отворен у недељу, 18. децембра, најавио је Стевановић.

На манифестацији  "Понос Шумадије 2011." уручена су  44 признања, најуспешнијим појединцима, клубовима и спортским организацијама. Приликом избора науспешнијих, организатори су подсетили на резултати остварене у последњих шест година.

Признање у 2011. години за допринос у промоцији спорта у Крагујевцу уручено је и Радио-телевизији Србије за помоћ у организацији и преносу спортских такмичења у центру Шумадије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво