Читај ми!

Састанак менаџмента и синдиката "Фијата" завршен без договора

У крагујевачком "Фијату" одржан је састанак новог директора и менаџмента са представницима Самосталног синдиката. Представници радника кажу да се удаљавају од даљих преговора, јер је компанија остала чврста у ставу "узми или остави".

Претходно је компанија "Стелантис" саопштила да је именован нови директор – Јовица Јовановић за индустријског директора у Србији и да ће бити директно задужен за производну локацију "Стелантиса" у Крагујевцу.

Сутра у 10 часова, окупљени радници "Стелантиса" и кооперантских компанија биће упознати од стране Самосталног синдиката са намерама пословног руководства о начину решавања престојећег социјалног програма.

"После већ недељу дана први пут смо имали контакт са неким од представника послодавца. Једноставно, они су изашли са оним њиховим почетним ставом и предлогом који је већ био саопштен свим запосленима – да запослени имају избор само тај да иду две године да раде у иностранству, а друга опција је социјални програм", каже Саша Ђорђевић, председник Самосталног синдиката ФАС.

"Све оно што смо ми покушавали и у контакту и са представницима Владе, где смо били на састанку са ресорним министарством и где смо ове две недеље покушавали да будемо конструктивни као синдикат и да дамо предлоге који би у датом моменту дали што боље услове запосленима по основу социјалног програма, једноставно компанија је остала чврста на својим ставовима 'или узми или остави'. Мислим да је у овом тренутку то заиста нешто што нас удаљава од свих разговора и преговора које смо имали до сада", поручује Ђорђевић.

Менаџмент "Фијатове" фабрике у Крагујевцу 12. маја започео је разговоре са око 2.000 запослених у тој фабрици. Како је РТС-у тада потврђено у Самосталном синдикату, због обуставе производње, радницима је понуђено да у наредне две године раде у некој од фабрика "Стелантисове" групације у Словачкој, Пољској, Италији или Немачкој, а друга опција је, како тврде у синдикату, отпуштање.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се