Читај ми!

АИК банка преузела Сбербанку Србија

АИК банка саопштила је да је добила сагласност Народне банке Србије и надлежних регулаторних тела, чиме је испунила све услове за стицање акција Сбербанк Србија.

АИК банка ће, како су истакли у саопштењу, на тај начин повећати своје тржишно учешће у Србији на девет одсто и са вредношћу своје нове билансне активе постати једна од најзначајнијих банака у Србији.

"Успешним завршетком процеса који је инициран прошле године, АИК банка ће увећати своју клијентску базу за више од 180.000 физичких и правних лица, док ће укупна актива банкарске групације порасти за 1,7 милијарди евра", рекли су у АИК банци.

Председница Извршног одбора АИК банке Јелена Галић оценила је да, јачањем тржишне позиције, АИК банка долази на корак ближе остварењу стратешког циља да се позиционира као једна од водећих банкарских група у региону.

"Величина наше активе повећаће се на готово четири милијарде, са тржишним уделом од девет одсто, чиме ће АИК банка, као окосница наше банкарске групе, заузети шесто место на банкарском тржишту Србије", истакла је Галићева и пожелела добродошлицу запосленима Сбербанке, "новом члану наше банкарске породице".

Председник Извршног одбора Сбербанк Србија Владимир Бошковић изразио је задовољство успешно завршеном купопродајом, истакавши посебно јасну стратегију и визију АИК банке у погледу даљег развоја.

"Успешан завршетак процеса је одлична вест за све нас, будући да смо током протеклих месеци сви заједно вредно радили на томе. Сбербанк Србија постаје део АИК банке као једне од капитално најснажнијих, најликвиднијих и изузетно профитабилних банака на домаћем тржишту", казао је Бошковић.

Он је навео да је иза банке година у којој је остварен најбољи пословни резултат, уз значајан раст вредности кредитног портфолија, али исто тако и уз раст депозита од 30 одсто.

"У наредном периоду нас очекује интеграција, а уверен сам да ћемо и тај процес веома брзо и успешно комплетирати. Спремност и воља за синергијом постоји и на једној и на другој страни, а то је свакако најважније када се два успешна тима интегришу у банку која ће у свему бити још успешнија", рекао је Бошковић. 

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара