Министарство упознато са ситуацијом у фабрици бакарних цеви у Мајданпеку

Министарство привреде упознато је са ситуацијом у фабрици "Бакарне цеви" у Мајданпеку, односно са донетом одлуком о обустављању производње у истој  и непосредно по добијању информација ступило је у контакт са руководством компаније.

Затражен је хитан састанак да би се додатно упознали са ситуацијом и разлозима за овакву одлуку.

Наш циљ је да као одговорна влада евентуално изнађемо механизме како да помогнемо компанији да остане у делатности и тиме сачувамо око 350 радних места, саопштило је министарство привреде.

Министарство привреде је инсистирало на отворености за сарадњу и подршци поштујући право и одлуку Скупштине акционара приватне компаније да, руководећи се својим пословним интересима, донесе такву  одлуку.

Подсећамо да је Фабрика бакарних цеви Мајданпек приватизована 2004. године и да је била у мониторингу до 2006 . године, као да је све своје уговорне обавезе испоштовала.

Од 2006. године Министарство привреде нема надлежност над тим предузећем.

Министарство привреде још једном истиче да је свакодневно у контакту и са представницима компаније и са општином Мајданпек и да је апсолутно  опредељено да све своје капацитете у складу са законом стави на располагање компанији да сачува посао и радна места за запослене.

Око 400 радника Фабрике бакарних цеви у Мајданпеку од нове године је на принудном одмору и њихов даљи статус у фирми, како сами кажу, за сада је нејасан .

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво