"Имамо потенцијал да дамо допринос у борби против климатских промена"

Министар рударства и енергетике Александар Антић и заменик генералног директора Међународног монетарног фонда Жанг Тао, обишли су ветропарк "Ковачица".

Министар енергетике упознао је представника ММФ-а о пановима улагања у зелену енргију истичући да ће Србија идуће године имати зацртаних 27 одсто енергије из обновљивих извора.

Aлександар Антић је рекао да је у 2018. и 2019. години Србија са више од 400 МW нових пројеката из одрживих извора енергије "апсолутни лидер у региону". 

"Србија има као базну енергију термоелектране на угаљ, и ми знамо шта морамо да урадимо. И ми то не радимо због тога што то неко са стране очекује, већ зато што смо апсолутно свесни да морамо ради генерација које долазе да оставимо један одржив систем. Србија крупним корацима корача у правцу ОИЕ, зелене енргије која јесте један од наших приоритета", навео је министар енергетике.

Према његовим речима, Србија има све услове да у наредним деценијама да свој допринос у борби против климатских промена.

Жанг Тао је рекао да му је драго што је посетио овај ветропарк.

"Он је значајно достигнуће које показује приврженост не само владе, већ и индустрије производњи енергије на одрживој основи. Политика Међународног монетарног фонда у наредном периоду биће управо подршка одрживом развоју и зеленој енергији", навео је Жанг Тао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво