Јабуке из Србије од новембра на кинеском тржишту

Србија ће од новембра, осим свињетине, у Кину извозити и кукуруз и јабуке. Споразум о томе је у Пекингу потписао министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић са Генералним директоратом кинеске Царине.

Бранислав Недимовић је истовремено предао Генералном директорату кинеске Царине апликације српских компанија које желе да извозе свињско месо у ту земљу.

"Ово би требало у огромној мери да повећа трговинску размену у пољопривреди између Србије и Кине", изјавио је Недимовић за РТС у Пекингу.

Српски министар се састао и са представницима највећег увозника воћа и поврћа у Кини, агро-маркетом "Синфади".

"Са њима смо договорили да отворе представништво у Србији како би што лакше роба из Србије коју смо уговорили могла да стигне на простор Кине", објасио је Недимовић.

Како је најављено, у Србију би у новембру требало да дође инспекција из Кине, која ће проверити да ли српске фирме испуњавају стандарде за извоз свињетине и млека.

Српски министар пољопривреде се у Пекингу састао и са кинеским министром за водне ресурсе Е Ђингпингом, са којим је потписао споразуме о сарадњи у области раног упозоравања на поплаве и изградњи система за заштиту од бујичних поплава.

Србија је до сада у Кину извозила малине, купине, вино, као и говеђе месо.

До краја године у Кину би требало да крену и српски кукуруз, јабуке и 50.000 тона свињског меса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво