Мали: У недељу финални договор о швајцарцима

У недељу ће бити постигнут финални договор заинтересованих страна о задуженим грађанима у швајцарским францима, рекао је министар финансија Синиша Мали.

На добром смо путу у разговорима да имамо усаглашен договор свих страна, који ће решити тај проблем и исправити дугогодишња неправда према тим грађанима, рекао је Мали новинарима.

"Настављамо разгоговре са циљем да у недељу те разговоре завршимо. У недељу треба да очекујете финални договор и финалну верзију нацрта закона који бисмо онда усвојили на влади почетком недеље", рекао је Мали.

Каже да је циљ да се већ половином наредне недеље иде са тим предлогом закона у Скупштину Србије како би био усовојен по хитном поступку.

На питање да ли се већ зна да ли ће бити отписан остатак дуга, колика ће бити камата и да ли ће се закон односити на све кредите, Мали је замолио медије за још мало стрпљења.

"Сваки дан разговарамо и са банкама и са представницима удружења. Наставићемо те разговоре данас и током викенда и у суботу", навео је Мали.

Истакао је да разговори нису једноставни пошто је велики броој страна и непознаница.

"Већ су у медијима процуреле неке информације око тога, не бих желео да коментаришeм, пошто су разговори у току. Представници удружења су рекли да после 12 година неко разговaра са њима. Ако могу да изгразим оптимизан на добром смо путу, али не бих да будем тај који ће на било који начин утицати на исход разговора", рекао је министар финансија.

Мали каже да је најважније да се људима који имају велике животне проблеме и пред којима је неко из претходне власти учинио велику неправду да ту неправду исправимо.

"Ми ћемо наћи новац за решење тог проблема колико год да буде потребно, а биће много мање него што се у медијма спомиње. Добро нам стоји буџет. Имамо скоро 35 милијади динара бољи резултат од плана и то нам даје оптимизан за целу годину и могућност да помогнемо у овом случају и надам се да ће то бити победничка страгегија за све три стране", закључио је Мали.

Тако би се решио проблем за око 17.000 грађана задужених у швајцарцима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара