Српска храна тражи пут до ексклузивних ресторана

У Београду је отворен "Београдски сајам хране" на којем ће се представити стотинак произвођача високо квалитетне хране из Србије и региона. Циљ манифестације је да се размене искуства и информације из прехрамбене индустрије, и да се склопе послови будући да је први дан сајма резервисан за професионалне купце.

На "Београдском сајму хране" све врви, од људи, боја, квалитетне и лепо упаковане хране. Своје производе изложили су произвођачи зимнице, сокова, џемова и разних пасти од орашастих плодова.

Сви они покушаће да убеде менаџере ексклузивних ресторана и ланаца продавница из целог света да баш са њима треба да склопе посао.

Држава жели да помогне да имамо више оваквих премијум производа као и да они лакше нађу пут до тржишта на коме коштају и пет пута више него у Србији, каже министар пољоприврде Бранислав Недимовић.

"Морамо да отворимо што више платежно способних тржишта као и да подржимо наше произвођаче са иновацијама, да пратимо трендове и да производ упакујемо онако како се то тражи у свету", рекао је Недимовић.  

Када је реч о географском пореклу и заштити производа, министар пољопривреде каже да већ дванаест производа има артификат о заштићеном пореклу.

"То је доста добро урађено код нас и позивамо све да узму учешће у томе. Имамо алате а желимо да што више младих људи укључимо", рекао је Недимовић.

Сајам је данас пословно орјентисан тако да ће бити неколико панел дискусија о актуелним темама из прехрамбене индустрије. Другог дана, Сајам је отворен за јавност тако да ће и шира публика моћи да ужива у најбољем што Србија има – здравој и укусној храни.

Остали аутори: Марија Миладиновић Лисов
број коментара 0 Пошаљи коментар