Антић у Москви: Имаћемо сигурно снабдевање гасом

Србија ће имати апсолутно сигурно снабдевање гасом у наредном периоду, изјавио је министар рударства и енергетике Алексадар Антић, који учествује на "Руској недељи енергетике" у Москви, једном од најзначајних енергетских догађаја.

"Србија је активно присутна на овом светском скупу који дефинише све кључне сегменте енергетске транзиције", рекао је за Танјуг Антић. 

Навео је да ће на главном министарском скупу говорити о плановима Србије, нашим пројектима који су пре свега везани за обновљиве изворе енергије, о интерконекцији и изградњи недостајуће инфраструктуре са суседним државама, као и о повећању енергетске ефикасности и новим пројектима који треба да доведу гас у наш регион. 

"Наравно, ово је и одлична прилика за велики број билатералних сусрета", рекао је Антић и навео да се данас састао и са руским министром енергетике Александром Новаком, министрима енергетике Азербејџана, Белорусије и Катара, као и са представницима енергетских институција. 

Антић каже да је имао можда најважније састанке са министром спољних послова и трговине Мађарске Питером Сијартом и директором "Гаспрома" Алексејем Милером.

Са Сијартом је, наводи, разговарао о заједничким пројектима, а са Милером о јачању наше гасне инфраструктуре, новим гасним пројектима и снабдевању Србије гасом. 

"За мене је посебно важно то што ће Србија имати апсолутно сигурно снабдевање гасом у наредном периоду и очекујем да ће то довести до тога да ће наше укупно гасно тржиште расти и јачати и да ћемо имати нове гасне пројекте", рекао је Антић.

број коментара 0 пошаљи коментар