Стевановић: Две нове фабрике – велика ствар за Ниш

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић изјавио је да оба уговора, са компанијама "Цумтобел" и ИМИ, које су за викенд отвориле своје фабрике у Нишу, подразумевају да плате радника буду у просеку веће од 600 евра, што ће, додаје, подићи животни стандард људи који ће у њима радити, али и свих житеља тог краја.

"Ово су велике две ствари, два велика догађаја, не само за Ниш већ за све на југу и за целу Србију", рекао је Стевановић за Танјуг.

Подсећа да је укупна вредност две нове инестиције у Нишу око 60 милиона евра и да ће "Цумтобел" и ИМИ, укупно, према уговорним обавезама, запослити између 2.000 и 2.500 људи.

Стевановић је истакао да није реч више само о радно-интензивним пројектима, односно фабрикама у којима се запошљава велики број људи, већ је реч о пројектима који подразумевају високе, софистициране технологије, па ће и производи бити софистицирани и самим тим вреднији.

"Тако да ће производи са великом вредношћу излазити из Србије, извозити се у цео свет, а Србија ће бити представљена на квалитетан начин у свету", рекао је Стевановић.

Истиче и да модерне технологије и индустрије обезбеђују и веће плате, што је веома важно.

"Оба уговора, и 'Цумтобел' и ИМИ, подразумевају да плате радника буду у просеку преко 600 евра, што ће значајно подићи животни стандард људи који раде овде, генерално стандард грађана у Нишу, али и оних који ће тек радити у овим или сличним фабрикама", подвукао је Стевановић.

Додао је да управо такви пројекти обавезују и да мењају модел и карактер средњошколског и универзитетског образовања у Србији, јер је потребно да се модернизују сви сегменти друштва.

"Треба много рада и још исто толико стрпљења, али верујем да резултати не изостану, када сте посвећени и упорни", рекао је Стевановић и додао ће се наставити са спровођењем политике која је започета пре неколико година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво