Михајловићева са амбасадором Кубе о сарадњи у грађевинарству

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, састала се с амбасадором Кубе у Београду Густавом Тристом дел Тодом, са којим је разговарала о могућностима сарадње две земље у области грађевинарства и могућности потписивања споразума два ресорна министарства Србије и Кубе о међусобној сарадњи.

"Србија и Куба имају одличне политичке односе, нема разлога да и на економском нивоу не развијамо сарадњу", рекла је Зорана Михајловић.

Потпредседница Владе је истакла да српске грађевинске компаније имају искуство и знање, предложивши да министарства грађевинарства две земље потпишу споразум о сарадњи, чиме би се створио државни оквир за реализацију инфраструктурних пројеката.

"Грађевинарство је једна од веома отворених области за сарадњу. Српске фирме данас су оспособљене за рад како у нискоградњи, тако и у високоградњи. Ако желимо да урадимо нешто добро за наше земље, треба да се повезујемо и добре политичке односе пренесемо и у економију", рекла је она.

Амбасадор Густаво Триста дел Тодо похвалио је српске грађевинске фирме, рекавши да постоји велика заинтересованост Кубе да се добра сарадња из времена СФРЈ унапреди.

"У Хавани и данас постоје објекти које су градиле српске компаније. Изградили смо поверење и било би од великог значаја да потпишемо споразум о сарадњи два министарства како бисмо ту сарадњу продубили, на добробит обе земље", рекао је амбасадор.

Михајловићева је амбасадору Кубе поклонила пиротски ћилим, ручни рад наших жена са села.

број коментара 0 пошаљи коментар