Нова трафостаница за индустријску зону у Крагујевцу

Трафостаница "Собовица" снаге 35 киловолта, чија је изградња у току, снабдеваће електричном енергијом нову фабрику компанија "Милановић" и "Сименс", као и бројне објекте у индустријској зони "Минд" у Крагујевцу.

Директор "Електропривреде Србије" Милорад Грчић обишао је радове на изградњи трафостанице "Собовица", као и почетак радова на изградњи новог трафоа снаге 10 киловолти.

"Укупна инвестиција вреди 260 милиона динара, док ће изградња трафостаница коштати 150 милиона динара", каже директор ЕПС-а.

Предуслов привредног развоја је, како каже, улагање у инфраструктуру, стварање нових инвестиција, запошљавање људи и отварање нових радних места.

"Тамо где држава, градови и локалне самоуправе граде индустријске паркове, ЕПС у стопу прати радове и гради трафостанице", каже Грчић.

Директор сектора за инвестиције и планирање Дистрибутивног подручја Крагујевац Иван Савчић најављује да ће у наредних месец дана бити потпуно завршена трафостаница "Собовица".

Савчић напомиње да је у питању једна од највећих инвестиција у ЕПС дистрибуцији у Србији.

"Ова инвестиција намењена је пре свега за потребе напајања будућег индустријског парка, а изградњом две трафостанице решава се напон у околним селима", каже Савчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво