"Криза турске лире се неће прелити на Србију"

Финансијски систем Србије је издржао и друге кризе, и повећана је његова отпорност на све шокове из међународног окружења, изјавио је генерални директор Сектора за монетарне операције НБС Никола Драгашевић.

Криза у Турској у вези са падом вредности турске лире ни на који начин не може да утиче на финансијску стабилност Србије, изјавио је Никола Драгашевић на презентацији "Извештаја о инфлацији – август 2018".

Одговарајући на питања новинара, Драгашевић је рекао да НБС прати сва дешавања у међународном окружењу, као и са турском лиром.

"Нема бојазни од преливања кризе у Турској на нашу земљу", нагласио је Драгашевић.

Истакао је да је финансијски систем издржао и друге кризе, попут Брегзита и нагласио да динар и даље има притиске ка јачању, као и да на то утиче већи број фактора који су деловали још од априла прошле године.

"Повећали смо отпорност нашег финансијског система на све шокове из међународног окружења", нагласио је Драгашевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се