Брнабић посетила фабрику кондиторских производа "Нели"

Премијерка Ана Брнабић посетила је Лозницу, где се састала са градоначелником Видојем Петровићем и посетила фабрику кондиторских производа "Нели".

Брнабићева је захвалила тој компанији што помаже запошљавање у Србији, с обзиром да има више од 300 радника, и поручила да кључ развоја целе земље лежи управо на локалном економском развоју и фирмама као што је "Нели".

"Зато посећујем домаће и породичне компаније, имамо одличну локалну смаоуправу у Лозници и друге општине треба да следе тај пример", поручила је премијерка.

Желим да покажем колико велики потенцијал имамо и колико имамо паметне локалне компаније које запошљавају између 100 и 300 људи, а не питамо их као држава довољно често - шта је то што вама треба. Фокусирамо се понекад више на стране инвеститоре. То јесте важно, али морамо да се окренемо и локалним компанијама и дамо им већу подршку", рекла је Брнабићева.

Истакла је да "Нели" има извоз вредан већи од шест милиона евра годишње и да извози у регион, ЕУ и Русији.

Према њеним речима, такве компаније су у рангу пожељних страних инвеститора у Србији.

Захвалила је фирми "Нели" и што улази у програм дуалног образовања у сарадњи са средњом стручном школом за кондиторске производе.

Директор и власник фабрике "Нели", Митар Обрадовић је најавио да ће уложити новац у прављење бомбоњере "азбука", уз подршку Министарства просвете, и да ће свако слово имати различито чоколадно пуњење.

Брнабић је рекла да Лозница има 73 мање запослених од потребе и да раде по свим менаџерским стандардима, као и да је важно то што имају Канцеларију за локални економски развој.

Каже да је у прво уведен адресни регистар у Лозници и да је 677 улица добило име, као и да је преко 12.300 кућа добило бројеве.

"До 2023. погон за прераду јадарита"

Када је реч о компанији "Рио Тинто" и истраживању јадарита, Бранбић је рекла да је то један од најважнијих пројеката у Србији и да претходна студија изводљивости треба да буде готова до краја године, затим до 2020. да се донесе одлука о инвестицији и до 2023. да се направи погон за прераду јадарита.

Онда би, према њеним речима, били доведени инвеститори који би од јадарита правили полупроизвое или производе намењене извозу.

Брнабић је рекла да на јесен у Лозницу треба да дођу два нова инвеститора који ће запослити укупно око 3.000 људи.

На питање новинара када ће бити у функцији мост Љубовија – Братунац, премијерка је рекла да је Србија завршила мост, али да БиХ није изградила заједнички граднични прелаз и да ће наша држава наставити да инсистира да се уведе привремени гранични прелаз.

"Ипак, не верујем да ће бити било шта пре избора у БиХ", додала је она и подсетила је да је у плану и градња ауто-пута Рума – Шабац – Лозница и нагласила да ће то додатно развити тај део Србије.

Премијерка је обишла Образовно-културни центар "Вук Караџић" у Тршићу, где је да поручила да та институција има потенцијал да буде нова Петница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво