Михајловићева: Ове године отварамо 102 километра ауто-пута

Министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће ове године на Коридору 11 бити отворено укупно 102 километра ауто-пута, од Обреновца до Прељине код Чачка.

У саобраћај ће бити пуштене две деонице Коридора 11 – од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига у дужини од укупно 50 километара, као и раније изграђена деоница Уб–Лајковац у дужини од 12 километара.

Раније је пуштена у саобраћај деоница ауто-пута Љиг–Прељина дуга 40 километара.

Зорана Михајловић је рекла, након посете "Коридорима Србије", да ће 1. марта почети и радови на следећој деоници Коридора 11, од Прељине до Пожеге, пошто је све спремно за градњу.

"Изградња ће трајати око две године, тако да 2021. можемо имати ауто-пут све до Пожеге", навела је Михајловићева.

Наводи да је прерано да се говори о наставку градње тог ауто-пута од Пожеге до Бољара, пошто је у питању велика инвестиција вредна између 1,2 до 1,7 милиона евра.

"Пред коридорима Србије се налазе нови пројекти, то значи да ће Коридори бити инвеститори за Моравски коридор. Они су инвеститори за ауто-пут Мира као и за Фрушкогорски коридор. Али ће, наравно, Путеви Србије бити инвеститор на ауто-путу Београд-Сарајево, у брзим саобрћајницма попут Шабац-Лозница, Зрењанин - Нови САД. То су пројекти где ће практично Путеви Србије бити инвеститори", навела је Михајловићева. 

број коментара 0 Пошаљи коментар