Поповић: Сарадња Србије и Израела у новим технологијама

Израел ће Србији дати на располагање савремене техногије за сателитске снимке у космосу, који ће се у нашој земљи користити за области пољопривреде и водопривреде, али и најновије технологије, као што је "Интернет ствари", изјавио је министар за иновације и техолошки развој Ненад Поповић.

Ненад Поповић је то рекао после састанка са израелским министром за науку и технологију Офиром Акунисом у Јерусалиму, где учествује на Међународној конференцији под називом "Thinking out of the box".

Поповић и Акунис су разговарали о наставку сарадње две земље у областима као што су космичке технологије и иновације.

"Тим технологијама Србија улази у нову, тенхолошку и дигиталну будућност", истакао је Поповић у изјави за Танјуг.

Према његовим речима, на састанку је договорена и сарадња Србије и Израела у области старт-ап заједница и научно-истраживачких института.

Очекује да Акунис до краја године посети Србију, како би се упознао са свим иновационим потенцијалима које она поседује.

Поповић је учесник Међународне конференције о науци и технологији у Израелу, која за циљ има упознавање других земаља са израелским технолошким и научним достигнућима и размену искустава земаља о иновацијама.

Поред српског, на конференцији учествују министри из сфере науке и иновација из више од 25 земаља, водећи израелски научници и представници дипломатског кора.

број коментара 0 пошаљи коментар