Бакарне жице – златна прилика за 170 радника у Зрењанину

Постављањем камена темељца "Есекс Јуроп", део јужнокорејске "ЛС Групе", означиће почетак радова на градњи нове фабрике у Зрењанину. Та компанија планира да инвестира 30 милиона евра у 15.000 квадратних метара пословног простора.

Основни производни програм фабрике ће бити производња бакарних и алуминијумских жица за различите потребе, а највише за област електроматеријала и електронике.

Плановима је предвиђено да се у Зрењанину запосли око 170 радника.

"Есекс" ће бити 14. инвеститор у Индустријској зони Југоисток, а места за нове инвеститоре још има.

У тој зони се нуде повољни услови – зона је опремљена, а земљиште се добија по повлашћеној цени.

Седам хектара на којима ће "Есекс" радити кошта по тржишним условима 580.000 евра, а на основу елабората и одобрења Владе Србије, након умањења износ је 242.000 евра.

Најављено је да ће данашњој свечаности полагања камена темељца присуствовати председник Републике Србије Александар Вучић.

Томе ће претходити потписивање уговора у Градској кући између  представника компаније "Есекс Балкан" и локалне самоуправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво