Промоција туризма Републике Српске на Београдском сајму

На 40. међународном сајму туризма у Београду представљена je богата туристичка понуда Републике Српскe. Mинистaр туризма РС Предраг Глуховић је истакао да је туризам грана привреде која једина има двоцифрен раст у Српској и читавом региону.

Предраг Глуховић је рекао да Српска има огроман туристички потенцијал те да је у сарадњи са Србијом и земљама региона у припреми низ туристичких пројеката.

"Република Српска је мали регион који обилује богатом природом и влада Српске чини што више на промоцији како би се унапредио наш туристички производ.

"Туризам је једна од грана привреде која једино има двоцифрени раст у Српској као и региону. Заједно радимо са владом Србије и Министарством трговине, туризма и телекомуникација на пројекту Дрина", објашњава Глуховић.

Глуховић подсећа на чврсте везе Србије и Републике Српске и у погледу сарадње на пољу туризма и каже да су грађани Српске захваљујући споразуму са Бањом Ковиљачом у могућности да по нижим ценама бораве на лечењу.

"Правимо заједничке производе и са Туристичком организацијом Златибора и посебно са Бањом Ковиљачом у коју пацијенти из Српске долазе на лечење и имају повољније услове. Желимо да пацијенти и гости из Србије дођу на наше просторе и да имају такође повољне услове", каже Глуховић.

Другог дана Сајма, Српска је представила гастро понуду Града Требиња, источне Херцеговине, као и шаролико природно, историјско и културно богатство Српске.

Здрава храна, лековито биље, природни извори воде, планински туризам, као и рафтинг на Врбасу и Дрини, само су део понуде које посетиоци Сајма могу видети до 25.фебруара на штанду Туристичке организације Републике Српске.

Директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић каже да ће посетиоци у наредним данима бити у могућности да виде потпуно промењену концепцију представљања Српске на Сајму као и бројне новине које су у овогодишњој понуди.

"Туристичка организација Републике Српске се представља данас са Херцеговином. Представљени су чувени брендови, херцеговачки сиреви, цицвара у меду, вина, лековито биље али и културно-историјско наслеђе, а сутра се представља понуда Бањалуке", навела је Јовановићева.

Јубиларни 40. Сајам туризма под слоганом "Одмор те чека", отворен је јуче у Београду. На Сајму се представља више од 1.100 излагача из 50 држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво