"Веома је важно што је Србија у Давосу", неформални сусрети Вучића с низом званичника

Шефица за регионалне стратегије Светског економског форума Мартина Ларкин истакла је у разговору са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић да је веома важно што је Србија у Давосу. Председник Александар Вучић се неформално сусрео са низом званичника.

"Част нам је што су они овде. Надамо се занимљивом разговору о будућности Западног Балкана, укључујући могућности за веће инвестиције, дигиталну агенду, улогу Западног Балкана у Европи", рекла је Ларкинова новинарима после разговора са шефом српске државе и премијерком Брнабић.

Према њеним речима, ово је важна година за Европу и зато је веома важно "што је Србија ту у Давосу" и што је представљена на највишем нивоу, председничком и премијерском.

Потврдила је посету Београду у марту, с циљем да се постигне споразум о још тешњој сарадњи са Србијим.

Председник Србије Александар Вучић допутовао је после подне у Давос, где се придружио најзначајнијим европским и светским лидерима и бизнисменима на Светском економском форуму.

Вучић се већ неформално сусрео са низом званичника, укључујући француског преседника Емануела макрона, албанског и италијанског премијера, Едија Раму и Паола Ђентилонија, шпанског краља Фелипеа, швајцарског министра привреде и иновација, те другим званичницима.

Са Рамом, иначе, има заказан билатерални састанак сутра, у четвртак.

Он ће, како је раније најављено, током тродневног боравка у Давосу, имати одвојене сусрете са Европским комесаром за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханесом Ханом, председником Пољске Анджејем Дудом, а предвиђени су и сусрети са другим званичницима и привредницима, међу којима је и извршни директор компаније "Аристон термо" Паоло Мерлони.

Председник Вучић у Давосу присуствује скуповима на којима ће говорити немачка канцеларка Ангела Меркел, председник Француске Емануел Макрон, председник Европске комисије Жан Клод Јункер, као и председник САД Доналд Трамп.

На Форуму светских економских лидера, председник Србије обратиће се скупу на тему "Европа у свету" из угла региона Западног Балкана и са лидерима региона учествовати на сесији о убрзаном процесу дугорочног развоја Западног Балкана, најавила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Српски председник присуствоваће и дискусији на тему "Нови лидери за Европу".

Председник Вучић је и прошле године, као и раније, боравио на Форуму, где је имао прилику да промовише политику Србије и разговара о потенцијалним инвестицијама у нашу земљу, док је премијерка први пут у том својству борави на Форуму.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара