Кркобабић: Радницима "Поште" део добити, а не тринаеста плата

Министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић, говорећи о незадовољству радника "Поште" и одлуци да део добити предузећа буде подељен запосленима, рекао је за РТС да то није тринаеста плата, већ да радници могу да партиципирају у делу добити, што је начин да се они стимулишу.

Милан Кркобабић, који је до прошле године био директор "Пошта Србије", гостујући у Дневнику РТС-а изјавио је да је о ситуацији у том предузећу конкретно говорила премијерка Ана Брнабић и да, када председник Владе дефинише став, није примерено да било ко појединачно износи ставове.

Министар је поручио да пензионери не морају да брину и да ће пензије бити редовне и сигурне.

Што се тиче конкурса за директора "Поште", који је у току, Кркобабић каже да се то питање решава и да се избор одвија у строго законом одређеној процедури.

Истиче да је за њега, као лидера ПУПС-а, прихватљив сваки избор који одреде надлежни.

Претходних недеља незадовољни радници "Поште" су изашли на улице. После разговора са премијерком Брнабић, министром Кркобабићем и в. д. директорком Миром Петровић, репрезентативни синдикати су прекинули штрајк.

У међувремену је 47 радника суспендовано јер су током протеста блокирали дистрибутивне центре у Земуну и Новом Саду.

"Задругарство је јуче васкрсло"

Говорећи о формирању задруга и додели бесповратних средстава, Кркобабић наводи да је, у оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја, земљорадничким задругама до сада додељено укупно 105 милиона динара.

Кркобабић је рекао да су, према подацима АПР-а од 11. априла, до сада формиране 182 задруге и да је намера да се у 500 села формира 500 задруга.

Јуче је потписано осам уговора за доделу бесповратних средстава за четири постојеће и четири новоосноване земљорадничке задруге.

Укупно је, наводи Кркобабић, додељено 105 милиона динара, укључујући и четири задруге којима су средства додељена раније.

Каже да су критеријуми за доделу средстава једноставни и да су се водили идејом обнове задругарства.

Министар истиче да је задругарство јуче васкрсло, и да је формирање задруга прекретница, коренити догађај "који мења ствари".

Што се тиче наставка програма, Кркобабић каже да је сад у току пробни период и да је "пред нама период од три године".

Напомиње да грађани и стручњаци следеће године очекују још више новца, и да се он слаже са тим да средства треба да буду знатно већа, али да ће се видети колико средстава буде дозвољавао буџет Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи