Брнабићева о повећању плата: Не можемо говорити о конкретним цифрама

Премијерка Ана Брнабић, коментаришући најаву да ће запосленима у сектору безбедности плате бити повећане за десет одсто, рекла је да сматра да је то само договор око захтева који ће проследити Министарству финансија.

"О конкретним цифрама се не може говорити као ни о томе ко ће добити највећу повишицу", рекла је премијерка коментаришући најаву министра здравља Златибора Лончара да ће запослени у здравству добити највеће повећање плата.

Премијерка је рекла да је о томе причала са министром финансија Душаном Вујовићем и додала да још не можемо говорити о финалним проценама.

"У сваком случају не бих сада лицитирала, не бих лицитирала ни са тим коме ће бити највеће повећање. Тако да само полако са тим. Тих десет одсто је нешто што они имају као предлог ка Министарству финансија и ми ћемо то узети у разматрање, односно није коначно зато што немамо коначни буџет", рекла је Брнабићева.

Министри Небојша Стефановић, Александар Вулин и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић договорили су се да запосленима у МУП-у, БИА и Министарству одбране од наредне године буду повећане плате за десет одсто.

Влада Србије смањује број људи који обављају функције у в. д. стању, а посебно вршилаца дужности помоћника министара, изјавила је Брнабићева.

"Неки су и даље именовани на в. д. стања, а више њих је за стално. Ми смањујемо број људи који обавља послове у в. д. стању, а посебно функције помоћника министара", рекла је Брнабићева новинарима у Привредној комори Србије.

Она је рекла да је Влада Србије у сталној комуникацији са ЕУ и да је то нешто на шта нам је скернута пажња.

"И та ситуација се увелико побољшава. Замолила сам управу пре неколико дана у мом кабинету да ми дају преглед ситуације колико је процентуално сада мање људи у в. д. стању и то ћемо имати ускоро", навела је Брнабићева. 

Влада отворена за све иницијативе привреде

Премијерка Брнабић изјавила је да је Влада отворена за све иницијативе које долазе из сектора привреде те да држава улази у период интензивне законодавне активности, односно доношења сета нових закона.

Она је на представљању Шесте кварталне анализе примене прописа од значаја за привреду у Привредној комори Србије позвала привреднике да, пре него што Влада буде разматрала предлоге закона, доставе мишљења како би се уважиле сугестије привредника и постале део нових законских решења.

"Влада се и у протеклом периоду трудила да буде отворена према иницијативама које долазе из привреде, са потпуном озбиљношћу се бавимо анализама прописа, да видимо шта је то што можемо да урадимо, а шта је то у најбољем интересу за државу Србију, грађане и привреду", рекла је Брнабићева.

Брнабићева је на скупу у ПКС истакла да, како се не би губило време и ресурси, веома важно да привредници и држава све законе пре доношења добро анализирају како би били прихватљиви у највећој могућој мери.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се